Úvod Výrobcovia Google Pozrite si predstavenie NEXUS noviniek, livestream štartuje od 18:00

Pozrite si predstavenie NEXUS noviniek, livestream štartuje od 18:00

0
Logo NEXUS

Ako už všetci veľmi dobre viete, Google a jeho hardvéroví partneri dnes predstavia dve vynovené generácie Nexus smartfónu. Tlačové podujatie si navyše budeme môcť pozrieť aj prostredníctvom živého vysielania cez internet, ktoré by malo byť k dispozícii na oficiálnom YouTube profile giganta.

Taktiež by sme sa mali dočkať 10,2-palcového Android tabletu, ktorý vraj ponesie názov Pixel C. Kto ho však vyrobí, nie je momentálne známe. V kuloároch dokonca spomínajú, že by na jeho konštrukcii nemalo byť iné logo ako Google. Softvérová spoločnosť ale nedisponuje vlastnými výrobnými kapacitami ani logistickými reťazcami. Vizuálny vzhľad tabletu má niesť identické prvky s dizajnom notebooku Chromebook Pixel. Zákazníci navyše dostanú možnosť dokúpiť dva druhy originálnych klávesníc – jednu z kovu a druhú z kože, ktoré vraj zároveň poslúžia ako ochranné púzdra.

farebná lišta indikujúca stav batéria ne chromebooku Pixel
Podobný vzhľad má ponúknuť aj tablet Pixel C

Smartfóny Nexus 5X a Nexus 6P vyrobí juhokórejský LG a čínsky Huawei. Na internet už pritom stihlo doteraz uniknúť naozaj obrovské množstvo fotografií, informácií či renderov. Špecifikácie aj dizajn očakávaných noviniek sú vďaka tomu známe do podrobných detailov.

Predstavenie Google začne od 18:00 nášho času.