farebná lišta indikujúca stav batéria ne chromebooku Pixel

Čo sa týka referenčných tabletov spoločnosti Google, posledným bol Nexus 9, ktorý prešiel aj našimi rukami a jednalo sa o veľmi kvalitné zariadenie. Okrem očakávaných Nexus smartfónov sa však akosi pozabudlo na segment tabletov.

Pixel C. To je nový názov referenčného tabletu, ktorý chystá Google. Priniesť by mal 10,2 palcový displej s hustotou pixelov na palec o hodnote 308 ppi, samotná obrazovka bude mať silné podsvietenie na úrovni 500 nitov a pod kapotou bude uložený čip od známeho výrobcu NVIDIA.

Konkrétne pôjde o procesor Tegra X1, ktorý dosiahol v benchmark štandarde AnTuTu skvelé skóre takmer 75 000 bodov. Pomáhať mu bude 256 grafických jadier Maxwell.

3GB LPDDR3 operačná pamäť RAM aj USB typ C či Android 6.0 Marshmallow sú samozrejmosťou. N

a tele tabletu by nemalo svietiť žiadne logo výrobcu ako LG, HTC a pod. Google ho totižto vyrobí vo vlastnej réžii a vzhľadom na názov, môžeme očakávať podobnosť s prenosným počítačom Chromebook Pixel.

Google k tabletu pridá aj príslušenstvo v podobe pripojiteľnej klávesnice. Na výber bude z dvoch prevedení – kožené a hliníkové.

Vzhľadom na parametre a vyhotovenie sa neočakáva, že bude tablet zrovna lacný. Na trhu by sa mal objaviť v novembri, aby Google stihol predvianočné obdobie nákupov.