Úvod Apple iPhone Nový rekord Apple: Za prvý víkend sa predalo cez 13 miliónov iPhone...

Nový rekord Apple: Za prvý víkend sa predalo cez 13 miliónov iPhone 6s a 6s Plus!

1
iPhone 6s

Ako sa pred pár dňami predpokladalo, tak sa aj stalo – kalifornský gigant Apple dokázal počas prvých troch dní predať rekordný počet kusov novej generácie populárneho iOS smartfónu. Prekonal tak čísla z minulého roka, kedy si za rovnaké obdobie našlo svojich majiteľov viac ako 10 miliónov iPhone 6 a iPhone 6 Plus kombinovane.

Spustenie predaja iPhone 6s a 6s Plus odštartovalo 25. septembra na viacerých spotrebiteľských trhoch po celom svete. Ani tentokrát sme sa nevyhli obrovským radom nedočkavých zákazníkov, ktorí boli ochotní pred kamennými obchodmi amerického výrobcu čakať aj niekoľko dní.

Predaje iPhone 6s a iPhone 6s Plus boli fenomenálne, podarilo sa im prekonať akýkoľvek predchádzajúci výsledok prvého víkendového predaja v histórii Apple,“ prezradil s nadšením CEO spoločnosti, Tim Cook. „Zákaznícka spätná väzba je neskutočne pozitívna a ako je možné vidieť, všetci milujú 3D dotyk a živé fotografie, nemôžeme sa dočkať sprístupnenia iPhone 6s a iPhone 6s Plus ďalším zákazníkom v iných krajinách, ktoré sa zrealizuje už 9. októbra.

Za piatok, sobotu a nedeľu tak predalo Apple viac ako 13 miliónov noviniek.

iPhone 6s a 3D dotyk
iPhone 6s a 3D dotyk

Nová generácia prináša niekoľko hardvérových vylepšení, medzi ktoré patrí už spomínaný trojrozmerný dotyk, kvalitnejší fotoaparát s väčším rozlíšením či výrazne lepší výkon. Takzvaný ‚3D Touch‘ funguje na podobnom princípe, ako ‚Force Touch‘ v Huawei Mate S – teda na základe úrovne sily interakcie medzi prstom a dotykovým displejom. Veľkosť tlaku tak smartfónu určuje, akú akciu má zrealizovať.

[yop_poll id=“50″]