Úvod Výrobcovia Sony Koniec Full HD: Xperia Z5+ vraj prinesie 4K displej ostrý ako japonská...

Koniec Full HD: Xperia Z5+ vraj prinesie 4K displej ostrý ako japonská katana

9
Foto: Android Central

Zatiaľ čo väčšina popredných výrobcov smartfónov siahla po Quad HD displejoch, ktoré začala montovať do svojich vlajkových lodí, japonský výrobca, Sony, veselo ostával pri Full HD paneloch. To by sa však podľa najnovších informácií malo zmeniť. Zdroj, ktorý objavil UAProf chystaného zariadenia, ktoré by mohla byť nová Xperia Z5+ totiž naznačuje, že novinka od Sony ponúkne nie Quad HD ale až 4K displej.

V UAProf je zariadenie vedené pod niekoľkými označeniami začínajúcimi Sony E68XX (E6833, E6853 a E6883). Pri položke rozlíšenia displeja sa nachádza údaj 3 840 x 2 160, čo je inými slovami poriadne ostré štyri ká. To by teda znamenalo, že pri 5,5 palcoch sa máme tešiť na pixelovú hustotu 801 PPI.

Je to teda nutné? Sony si na pomoc do tohto zariadenia zavolal čipset Snapdragon 810, ktorý sa už teraz nachádza v Xperia Z3+ a Z4. Či však vydrží tak vysoké rozlíšenie zatiaľ nie je isté a celkom jasná nie je ani výdrž batérie. Sony už so Snapdragon 810 problém mal, či sa teda rozhodne o jeho ďalšie využitie sa ukáže časom.

Zatiaľ sa teda jedná o dohady, ktoré sa možno časom zmenia.

xperia-z5plus-uaprof
Výpis z UAProf, potvrdzujúci 4K displej