Azda najpopulárnejší čínsky výrobca XIaomi, ktorý plánuje v budúcnosti expanziu aj do Európy dnes predstavil nový, lacný smartfón pre rozvíjajúci sa trh.

Xiaomi Redmi 2 Prime je prvý smartfón spoločnosti s nálepkou „Made in India“, ktorý bude teda priamo vyrábaný v Indii a to aj vďaka partnerstvu s výrobcom komponentov Foxconn, ktorého pobočka sídli v indickom meste Sri City.

Jedná sa vlastne o vylepšenú verziu smartfónu Redmi 2, ktorý začal svoju trhovú púť v Číne a Redmi 2 Prime je vybavený 2 GB pamäťou RAM, 16 GB interným úložiskom, o pohon sa postará Snapdragon 410, smartfónu nechýba 8 MPix zadná a 2 MPix predná kamera, displej má 4,7 palca a HD rozlíšenie, výrobca zvolil batériu o kapacite 2200 mAh.

mi-redmi-2-enhanced-mzb4397in-400x400-imae9t7zrgvxnhws

Zaujímavosťou je cena, ktorá je 6999 indických rupií, čo po prepočte znamená približne 100 €.

Smartfón sa bude okrem iného predávať aj prostredníctvom stránok Mi.com/inAmazon, Flipkart a Snapdeal.

Okrem tohto zaujímavého smartfónu spoločnosť priblížila aj informácie o predstavení novej verzie užívateľského prostredia MIUI vo verzii 7, ktoré bude odhalené 19. augusta v meste New Delhi.

S odhalením MIUI 7 by malo nastať aj uvedenie ďalšieho nového smartfónu, pravdepodobne Xiaomi Redmi Note 2.

UI MIUI 7 bude pravdepodobne založené na najnovšej verzii Androidu a čo nové používateľom prinesie, respektíve kedy a na ktorých modeloch prebehne aktualizácia sa dozvieme už za pár dní.