Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Smartfón Xiaomi Mi 5 bude poriadne zviera, v AnTuTu získal až 73,075...

Smartfón Xiaomi Mi 5 bude poriadne zviera, v AnTuTu získal až 73,075 bodov!

Snapdragon 820 či Helio X20? Jedno je isté, Mi 5 dostane skutočnú 'hi-tech' výbavu.

6
Koncept Xiaomi Mi 5

Očakávaná vlajková loď od čínskeho výrobcu Xiaomi začína opäť plniť internet. S blížiacim sa predstavením prichádzajú ďalšie úniky, ktoré tentokrát tvrdia, že v jej útrobách nájdeme pokročilý 10-jadrový čipset Helio X20 od spoločnosti MediaTek.

A ako dôkaz má byť screenshot z porovnávacej aplikácie AnTuTu, kde je možné vidieť priam ukážkový výsledok, zhodný s tvrdeniami nemenovaného čínskeho analytika. Výkon zariadenia – podľa všetkého nedokončeného konceptu – pod označením Mi 5 totiž dostal cez neuveriteľných 73-tisíc bodov. A aj keď nie je zverejnenú informáciu možné dôveryhodne preveriť, Xiaomi určite nehodlá priniesť slabého a nevýrazného nástupcu Mi 4.

Najvýkonnejšie smartfóny podľa databázy AnTuTu (foto: ibitimes.co.uk)
Najvýkonnejšie smartfóny Q1 2015 podľa databázy AnTuTu (foto: ibitimes.co.uk)

Pôvodne sa hovorilo o použití očakávaného čipsetu Snapdragon 820 od Qualcommu, no vďaka väčším problémom s prehrievaním staršej generácie Snapdragon 810 si to zrejme inžinieri čínskeho výrobcu nakoniec rozmysleli. Hromadná výroba Helio X20 začne niekedy pred koncom roka, čo by umožňovalo Mi 5 doraziť na pulty obchodov už počas vianočných sviatkov.

4 GB RAM a 5,3″ QHD

Najčerstvejšie špekulácie predpokladajú, že sa v hardvérovej výbave Xiaomi Mi 5 dočkáme ideálne veľkého Quad HD displeja s uhlopriečkou 5,3-palca. Čipsetu má pritom asistovať až 4 GB operačná pamäť v technologickom štandarde LPDDR4, ktorý berie ohľad na spotrebu energie. Ďalej by nemal chýbať ani moderný USB Type-C konektor, Android 5.1.1, 16 MPx senzor či snímač odtlačkov prstov.