Úvod Konkurencia Microsoft Windows 10 môže automaticky zablokovať pirátske verzie hier a programov

Windows 10 môže automaticky zablokovať pirátske verzie hier a programov

15

Redmondský gigant si pre používateľov novej verzie operačného systému, Windows 10, pripravil ďalšiu chuťovku. Podľa nových licenčných podmienok „Microsoft Services EULA,“ bude môcť čoskoro blokovať hranie nelegálnych kópií hier a používanie tzv. cracknutých programov.

Na problém upozornil server Alphr.com, ktorý používateľov odkázal na oddiel 7b licenčných podmienok. Ten sa, ako server Živé poznamenal, zaoberá aktualizáciou služieb, softvéru a zmenami v týchto podmienkach.

„Spoločnosť Microsoft môže automaticky kontrolovať verziu softvéru a sťahovať preň aktualizácie, ale aj kontrolovať zmeny v konfigurácii vrátane tých, ktoré bránia v plnohodnotnom využívaní služieb, umožňujú hranie pirátskych verzií hier alebo pomocou rôznych hardvérových periférnych zariadení obchádzajú potrebnosť legálnej licencie.“

Ak sa pýtate, že čo má Microsoft spoločné s hrami či programami iných spoločností, tak sa pýtate správne. Aj preto firma doplnila, že podobné blokovanie sa bude týkať prevažne ich vlastných služieb. Iný softvér a teda ani hry by nemali byť nijako obmedzované.