Už relatívne dlhú dobu čakáme na nové inteligentné hodinky spoločnosti Samsung, pričom už dávnejšie je známe, že nesú pracovný názov Samsung Orbis, respektíve Gear A a budú okrúhle.

Okrem kruhového ciferníka budú vybavené aj „mechanickou korunkou“ po vzore klasických hodiniek, ktorou budeme ovládať prvky výraznejšie inovovaného operačného systému Tizen.

Čo sa týka posledných noviniek, Samsung nepríde na trh s jedným modelom ale možno rovno s tromi verziami.

Prezrádzajú to interné záznamy a kódové označenia, kde model SM-R720 je známy ako Orbis S1, model SM-R730 ako Orbis S2 a SM-R732 nesie označenie Orbis Classic.

Pravdepodobne pôjde o produkciu po vzore Apple s ich AppleWatch a teda môžme očakávať napríklad rôzne veľkosti ciferníka alebo zameranie na štýl, vyhotovenie či materiálové prevedenie.

Samsung-Gear-A-Project-Orbis-Circular-Display

Samsung Gear A podľa doterajších informácií budu vybavené Super AMOLED displejom s rozlíšením 360 x 360 pixelov, procesorom Exynos 3472768 MB RAM, 4 GB internou pamäťou, konektivitou, Bluetooth v4.1, Wi-Fi, NFC, 3G ale aj snímačom tepovej frekvencie či 250 mAh batériou.

Nové hodinky uvidíme možno už za pár dní, 13. augusta spolu s predstavením Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge+, v hre ešte zostáva podujatie IFA v Berlíne, ktoré sa koná v septembri.