Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 5 iPhone 6 Plus na kolenách: GALAXY Note5 v slepom FOTO teste rozdrvil...

iPhone 6 Plus na kolenách: GALAXY Note5 v slepom FOTO teste rozdrvil konkurenciu

10
Note5 prevalcoval konkurenciu, aj internú

Ak chcete porovnať technické špecifikácie, stačí pozrieť jednotlivé zoznamy a viete posúdiť, ktorý smartfón ponúkne lepší používateľský zážitok. Ak ale príde rad na fotoaparáty, najobjektívnejším porovnaním sú iba FOTO testy s anonymnými zábermi. Čerstvý počin z dielne spoločnosti Samsung v takýchto podmienkach ukázal, že za tú cenu naozaj stojí.

Web PhoneArena zrealizoval ďalšie slepé porovnanie fotografií zo štyroch hi-tech smartfónov. Tentokrát išlo o Galaxy Note 4, Note5, Xiaomi Mi Note Pro a iPhone 6 Plus od Apple. A aj keď mal staršiu generáciu rovno za pätami, tohtoročný phablet z modelovej rady Note podľa hodnotenia čitateľov bez akýchkoľvek ďalších debát vyhral. Celkovo dostal až 5,642 hlasov, pričom veľký iPhone z minulého roka iba len tak tak cez 1,000. Špičkový Mi Note Pro od čínskeho Xiaomi zase nadobudol zhruba o 300 hlasov viac.

FOTO výbava 5,5-palcového iPhone 6 Plus nie je vôbec najhoršia. Hoci má použitý senzor rozlíšenie 8 MPx, jeho veľkosť dosahuje 1/3″ a jednotlivé pixely zase 1,5 mikrometra. Nechýba mu dokonca ani optická stabilizácia obrazu – tzv. OIS. Na výkon Note5 mu to však zrejme nestačilo. Ten ponúka až 16 MPx, clonu f/1.9 (iPhone f/2.2) či optickú stabilizáciu.

Galaxy Note5
Galaxy Note5

O pár dní by mal kalifornský gigant Apple predstaviť vynovený model pod označením iPhone 6s a lacnejší iPhone 6c. Povráva sa, že už teraz použije 12 MPx senzor s pokročilými technológiami, takže bude rozhodne zaujímavé vidieť, čo zmôže proti súčasným klenotom z Južnej Kórey.

Viac vizuálnych detailov nájdete na phonearena.com. Za ktorý by ste hlasovali vy?