Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Edge Plus Samsung Galaxy S6 edge+ v teste výdrže batérie prekonal aj výdrž Note5

Samsung Galaxy S6 edge+ v teste výdrže batérie prekonal aj výdrž Note5

3
Foto: Android Central

O výdrži Galaxy Note5, ktorý sa pravdepodobne nedostane na slovenský, resp. európsky trh, sme vám už písali. Tentokrát tu máme test výdrže modelu, ktorý sa u nás predávať začne.

Samsung Galaxy S6 edge+ ponúka takmer rovnaké špecifikácie ako jeho stylusom vybavený súrodenec a to aj vrátane 3 000 mAh batérie. Aj napriek tomu však S6 edge+ prekonal Note5 v teste batérie. Túto informáciu priniesol server Phone Arena, ktorý obe zariadenia otestoval.

Prvé z testovaných zariadení, Galaxy Note5, dokázalo zapnuté vydržať 9 hodín a 11 minút, zatiaľ čo S6 edge+ dokázal vydržať až 9 hodín a 29 minút. Samotní redaktori priznali, že sa nejedná o veľký rozdiel, no tak či tak by mal Galaxy S6 edge+ vydržať nabitý dlhšie, než Galaxy Note5.

Čo sa nabíjania týka, S6 edge+ sa z 0% na 100% nabil za krátkych 80 minút, čo je rovnako dobrý, resp. o 1 minútu lepší výsledok, ako ktorý zaznamenal aj Note5. Takto rýchle nabitie sa v testovaní podarilo za použitia originálnej nabíjačky. Jedinou skutočnou konkurenciou pre Samsung, čo sa rýchlosti nabíjania týka, je prekvapujúco Asus s ich obľúbeným ZenFone 2. Ten sa dokázal nabiť za raketových 58 minút.

s6-edge-plus-bateria-1
Galaxy S6 edge+ o niekoľko minút výdržou prekonal aj Note5
s6-edge-plus-bateria-2
S6 edge+ sa z 0% na 100% nabije za krátkych 80 minút, Note5 za 81 minút