S6 edge+ a Note5

Fakt, že sa Samsung rozhodol siahnuť po nevymeniteľnej batérii, pri ktorej príležitosti sa zbavil aj slotu pre microSD kartu mnohých zarmútil. To však nebolo všetko, len krátko pred predstavením sme zistili, že namiesto 3 220 mAh akumulátoru, ktorý poháňa Note 4 sa Samsung rozhodol využiť len 3 000 mAh batériu. To teda evokovalo pocit, že Note5 či S6 edge+ nebudú maratóncami, minimálne čo sa výdrže týka.

Alebo, že by nie? V teste výdrže batérie, ktorý sme vám priniesli včera, sa obe zariadenia hravo dostali cez 9 hodín konštantného používania so zapnutým displejom. Nie len, že vám teda novinky hravo zvládnu bežný pracovný deň ale dokonca vydržia nabité o celú polhodinu, resp. takmer hodinu, než Galaxy Note 4. Pôsobivé.

Netreba zabudnúť ani na rôzne ďalšie softvérové vylepšenia, ako napríklad režim extrémneho šetrenia batérie, ktorý pár percent batérie dokáže premietnuť v deň výdrže. Rovnako pôsobivá je aj rýchlosť nabíjania. Stačí desať, dvadsať či tridsať minút a batériu dobijete o niekoľko desiatok percent.

Galaxy S6 edge+ aj Note5 sú teda vybavené na to, aby nemuseli ponúknuť vymeniteľnú batériu. Stále sú to však naše a teda subjektívne názory. Ten váš sa môže líšiť a preto tu pre vás máme anketu a nižšie aj priestor na diskusiu. Čo teda hovoríte, bude vám vymeniteľná batéria chýbať?

[yop_poll id=“43″]