Úvod Konkurencia BlackBerry Android smartfón od BlackBerry na VIDEU: Vysúvacia klávesnica, karbón a 18 MPx...

Android smartfón od BlackBerry na VIDEU: Vysúvacia klávesnica, karbón a 18 MPx foťák

2
BlackBerry Priv

Podarený a zatiaľ ešte oficiálne nepredstavený ‚slider‘ opäť predvádza svoje krivky, tentokrát už ale na krátkom – akoby – promo videu. Za jeho zverejnením stojí ten istý zdroj, ktorý má na starosti aj čerstvé informácie o novembrovej dostupnosti.

Evan Blass zverejnil prostredníctvom svojho populárneho Twitter profilu niekoľkosekundový náhľad na unikátnu konštrukciu takzvaného BlackBerry Venice. Android smartfón už dlhšie púta pozornosť technologických nadšencov, má ho totižto poháňať operačný systém Android. Video ďalej odhaľuje pravdepodobné rozlíšenie fotoaparátu (18 MPx?), prítomnosť optickej stabilizácie obrazu, zadného krytu z karbónu v štýle staršieho modelu Q10 a dvojitého LED blesku na kvalitnejšie osvetlenie pri fotení v horších svetelných podmienkach.

Displej mobilného zariadenia pripomína zobrazovaciu jednotku z Galaxy S6 edge, pričom ho zrejme bude kanadskému výrobcovi dodávať sám Samsung, nakoľko ten disponuje potrebnými výrobnými kapacitami. Pred nedávnom dokonca vyplávali na povrch špekulácie, podľa ktorých má na vývoji smartfónu Venice spolupracovať aj juhokórejský gigant.

‚Venice‘ nie je iba špekulácia, existuje

Tohtoročné podujatie Mobile World Congress odhalilo záhadné BlackBerry zariadenie s vysúvacou QWERTY klávesnicou. A ako bolo možné na vlastné oči vidieť, vo vnútri sa skrýval nie Android, ale klasický operačný systém BlackBerry OS, o ktorý klesá záujem. MWC 2015 však prebehlo ešte začiatkom roka, veľa vecí preto mohlo byť odvtedy zmenených. Oficiálny spotrebiteľský názov zaujímavo vyzerajúceho ‚Android slidera‘ je ešte stále veľkou neznámou.

BlackBerry Venice
BlackBerry Venice naživo (foto: CrackBerry)