Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry smartfón s OS Android príde v novembri, ponúkne hardvérovú klávesnicu a...

BlackBerry smartfón s OS Android príde v novembri, ponúkne hardvérovú klávesnicu a zakrivený displej

BlackBerry Venice bude zrejme nakoniec realitou, a to už čoskoro.

8
BlackBerry Priv

Internetom začali kolovať čerstvé obrázky očakávaného smartfónu so značkou BlackBerry, ktorý má niesť názov ‚Venice‘. Tie opäť potvrdzujú to, čo sa v kuloároch povráva už dlhšie – legendárny výrobca konečne pristúpil k integrácii operačného systému Android.

Konštrukcia BlackBerry Venice by navyše mala byť vysúvacia, čo umožní behom sekundy používateľovi sprístupniť fyzickú QWERTY klávesnicu. Boky 5,4-palcovej zobrazovacej jednotky (vraj Quad HD) sú na dostupných renderoch mierne prehnuté, podobne ako pri Samsung Galaxy S6 edge. Taktiež potvrdzujú, že model ponúkne prístup k veľkému množstvu softvéru v obchode Google Play, klasický HUB so všetkými upozorneniami či jednoduchší prenos používateľského obsahu.

Za únikom stojí Evan Blass aka @evleaks, pričom taktiež prezradil dátum sprístupnenia nového ‚slideru‘ od BB. Zákazníci z USA sa údajne dočkajú už v novembri. Venice tam majú podľa dostupných informácií predávať všetci veľkí mobilní operátori.

Pokiaľ by bola novinka od BlackBerry skutočne poháňaná OS Android, pôjde o vôbec prvý model s iným operačným systémom ako BlackBerry OS priamo od výrobcu. Renomovaná spoločnosť, topiaca sa v problémoch, prešla behom posledných mesiacov veľkými zmenami – vymenila šéfa, zmenila štruktúry a predovšetkým inovovala portfólio, kde minulý rok pribudol aj relatívne úspešný BlackBerry Passport so 4,5-palcovým displejom, 13 MPx fotoaparátom a vylepšenou hardvérovou klávesnicou.