Úvod Konkurencia BlackBerry Ďalší Android smartfón od BlackBerry na živých FOTO! Chystá sa veľká zmena?

Ďalší Android smartfón od BlackBerry na živých FOTO! Chystá sa veľká zmena?

Podľa čerstvých špekulácií sa dočkáme nie jedného, ale rovno viacerých BlackBerry smartfónov s operačným systémom Android.

0
BlackBerry a OS Android

Prejde alebo neprejde? Mnohí veria, že legendárny kanadský výrobca mobilnej technológie pre biznis sektor plánuje prechod z vlastnej softvérovej platformy na obľúbenú platformu od Google. A model Passport 2 má byť jedným z prvých produktov v novom portfóliu.

Internetom začali kolovať tri – tentokrát živé – fotografie, kde ďalšiu generáciu relatívne rozmerného smartfónu s vynovenou QWERTY klávesnicou poháňa nie BlackBerry OS, ale OS Android vo verzii 5.1 Lollipop. Ten by mal byť spolu s očakávaným ‚sliderom‘ Venice v poradí už druhým modelom, ktorý na spotrebiteľský trh prinesie revolučnú zmenu.

TIP Android smartfón od BlackBerry na VIDEU: Vysúvacia klávesnica, karbón a 18 MPx foťák

Ako píše tech web PhoneArena, výrobca plánuje predstaviť striebornú edíciu BlackBerry Passport 2 až vtedy, keď smartfón pod označením Venice, ktorý zrejme ukáže už počas novembra, zaznamená očakávaný úspech. V kuloároch sa šušká o prvom štvrťroku budúceho roka 2016.

Údajne BlackBerry Passport 2 s OS Android 5.1 (foto via phonearena.com)
Údajne BlackBerry Passport 2 s OS Android 5.1 (foto via phonearena.com)

Android je reálny, musí byť ale bezpečný

CEO BlackBerry John Chen nedávno vyhlásil, že ak vyrobia smartfón s operačným systémom Android, bude musieť byť maximálne zabezpečený, čo je vlastne aj ich imidžom. Dal tým však zároveň najavo, že sa takejto myšlienky vôbec nestránia.