Úvod Výrobcovia Xiaomi XIAOMI posúva hranice: Inteligentné športové tenisky merajú kroky aj spálené kalórie

XIAOMI posúva hranice: Inteligentné športové tenisky merajú kroky aj spálené kalórie

Spoločnosť Xiaomi nás chce obliecť do vecí s malou dávkou inteligencie.

0
Pestro-farebné prevedenia

Technologické inovácie prinášajú nespočetne veľa možností, ktorými si môžeme spríjemniť takmer akúkoľvek aktivitu, a to vrátane športovania. Čínsky výrobca spotrebnej elektroniky nám to teraz predviedol svojim novým ‚smart‘ produktom na nohy spotrebiteľov.

Inteligentné tenisky prinesie na trh Xiaomi spolu s čínskym gigantom Li-Ning. Na prvý pohľad budú zrejme vyzerať nevýrazne a tuctovo, v ich útrobách sú ale ukryté senzory z odolných  materiálov (vydržať by mali približne jeden rok), ktoré umožnia zaznamenávanie pohybových aktivít. Bezdrôtové spárovanie so smartfónom zase zabezpečí technológia Bluetooth a špeciálna aplikácia pre viaceré mobilné platformy, vrátane OS Android, kam po úspešnej synchronizácii putujú nazbierané dáta.

Inteligentné tenisky pre aktívnych ľudí

Vode-odolné tenisky sprístupnia výrobcovia pre čínskych zákazníkov už od 20. júla v dvoch rozdielnych verziách. Jedna by tak mala byť k dispozícii za 199 a druhá za 399 jüanov, čo je po prepočte do našej meny zhruba 30 a 60 eur.

Inteligentné tenisky pre aktívnych ľudí
Inteligentné tenisky pre aktívnych ľudí

IoT je už blízko

Ako máme teda príležitosť vidieť, začína pomaličky vznikať svet vzájomne prepojených vecí – inými slovami tzv. ‚internet vecí‘ (IoT) – kde budú medzi sebou komunikovať autá, domáce spotrebiče, rodinné domy, naše smartfóny, oblečenie a iné inteligentné produkty s prístupom k digitálnej diaľnici.