Úvod Výrobcovia Sony SONY pracuje na novom dizajne nadstavby pre smartfóny XPERIA

SONY pracuje na novom dizajne nadstavby pre smartfóny XPERIA

Xperia UI zrejme čakajú razantné vizuálne zmeny.

2
Sony Xperia UI

Veľa popredných výrobcov smartfónov sa pri tohtoročných vlajkových lodiach snažilo v oblasti softvéru čo najviac priblížiť k čistému operačnému systému Android a jeho jednoduchému Material dizajnu. Po spoločnosti Samsung a LG príde teraz zrejme rad aj na Sony a jeho očakávanú Xperia Z5.

Vyplýva to zo snahy Sony nájsť niekoľko beta-testerov so smartfónom Xperia Z3, ktorí budú mať príležitosť vynovené Xperia UI vyskúšať na vlastnej koži. Test odštartuje 27. júla a potrvá až do 13. septembra 2015. Prihlásiť sa však zatiaľ môžu iba používatelia žijúci vo Švédsku.

Minuloročná vlajková loď japonského výrobcu bola pritom predstavená počas septembra, takže dostupné informácie nasvedčujú tomu, že v rovnaký čas sprístupní okrem smartfónu Xperia Z5 aj veľkú softvérovú aktualizáciu pre majiteľov starších modelov, kde by samozrejme nemalo chýbať ani nové Xperia UI.

Bližšie detaily ohľadne možnej vizuálnej zmeny používateľského prostredia grafickej nadstavby OS Android zatiaľ nie sú k dispozícii. Za pár tyždňov sa to ale nepochybne zmení, keďže vybraní uchádzači na beta-test nadobudnú exkluzívny prístup a s najväčšou pravdepodobnosťou zverejnia zopár screenshotov.