Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi ukáže 29. júna nové smartfóny, prezradil šéf spoločnosti

Xiaomi ukáže 29. júna nové smartfóny, prezradil šéf spoločnosti

Špičkový výrobca z Číny chystá za pár dní predstaviť záhadné novinky.

2
Xiaomi

Koncom mesiaca uzrú svetlo sveta čerstvé mobilné zariadenia od populárneho čínskeho výrobcu. O aké modely ale pôjde, CEO Lei Jun na sociálnej sieti Weibo neuviedol. Podľa všetkého uvidíme cenovo-dostupný Redmi Note 2 s čipsetom od Xiaomi.

S prihliadnutím na dátum predstavenia minuloročného Mi 4, 29. júna by sme teoreticky mohli uvidieť aj jeho nástupcu, hi-tech model Mi 5. Je to ale menej pravdepodobné, keďže na web stránke certifikačného úradu TENAA bol prednedávnom objavený neznámy smartfón od Xiaomi iba s priemernými technickými špecifikáciami.

Redmi Note 2 zrejme ponúkne 5.5-palcový Full HD displej, 13 a 5 MPx fotoaparáty a dva rôzne čipsety – jeden MediaTek a ďalší od samotného výrobcu, keďže chce Xiaomi tentokrát postúpiť na vyšší level – hneď vedľa gigantov ako Apple či Samsung – a začať predávať mobilné produkty s vlastnými procesormi. Zákazníci mali i pri Redmi Note prvej generácie na rôznych trhoch k dispozícii mierne odlišné modely – jeden s americkým Snadpragon 410 a druhý s čínskym a nízko-nákladovým Leadcore LC1860.

Oficiálne odhalenie Xiaomi Mi 5 sa očakáva v treťom štvrťroku 2015, čo zahŕňa mesiace júl, august a september. Spoločnosť nás však môže ešte prekvapiť presunutím predstavenia na skorší termín.