Úvod Sony Sony Xperia Z4 Prvé sťažnosti na Sony XPERIA Z4: Podľa používateľov sa prehrieva, môže za...

Prvé sťažnosti na Sony XPERIA Z4: Podľa používateľov sa prehrieva, môže za to Snapdragon 810?

Zdá sa, že Sony Xperia Z4 bude poradny prepadák. Už pár hodín po začatí predaja prichádza od zákazníkov negatívna spätná väzba.

8

Iba pár hodín prešlo od oficiálneho začiatku predaja novej vlajkovej lode od Sony v Japonsku a na zariadenie sa už hrnú sťažnosti. Smartfón sa podľa všetkého kvôli čipsetu Snapdragon 810 poriadne prehrieva. Navyše, ani novšia verzia Snadragonu 810 v Xperii Z3+ vraj nie je úplne bez chýb a prehrievanie nebolo opravené. Sony je teda v poriadnej kaši.

Xperia Z4 je na japonskom trhu stará iba pár hodín a v Sony pravdepodobne dúfali v hladký priebeh celej udalosti. Nakoniec sa dočkali presného opaku. Twitter zaplavilo množstvo sťažností.

z4-tweets

Statusy na Twitteri síce ešte nič nedokazujú, no podobne sa správajú aj obchody po celom japonsku. Pred kúpou vás varujú pred prehrievaním a veľký varovný prst už včera zdvihol aj operátor DoCoMo. Ten radí, aby ste zariadenie priebežne vypínali, aby ste ho nabíjali vypnuté a aby ste si zálohovali svoje údaje. Nuž, nie práve najlepšia reklama. To nepoteší nikoho, kto si práve kúpil smartfón za niekoľko stoviek eur.

Teplota čipsetu je vysoká aj podľa aplikácie CPU-Z.

cpu-z

Problém však nemá iba Sony, ale aj Qualcomm. Ten totiž svoj high-end čipset očividne odflákol a pustil na trh nedorobený produkt. Uvidíme, či bude v poriadku aspoň druhá verzia, ktorá sa nachádza v Xperia Z3+ a v Xperia Z4 Tablet. Zatiaľ však všetko ukazuje na to, že k zlepšeniu nedošlo.

Dúfajme, že sa Sony podarí všetko dotiahnuť ešte pred globálnym vypustením Xperia Z3+. Inak to bude poriadne fiasko.