Úvod Konkurencia Apple Apple bude mať iPhone s ohnutým displejom: Dodávatelia pracujú na ohybných OLED...

Apple bude mať iPhone s ohnutým displejom: Dodávatelia pracujú na ohybných OLED paneloch

8

Len nedávno sme sa dozvedeli, že Apple získal patent na telefón s ohnutým displejom, čo naznačuje, že spoločnosť minimálne zvažuje zariadenie s takouto vlastnosťou. Narozdiel od zvyšku patentov, ktoré v reálnom živote nikdy neuzrú svetlo sveta sa ohnutý, resp. ohybný iPhone môže stať skutočnosťou. Dodávatelia zobrazovacích panelov pre Apple už totiž pracujú na ohybných OLED displejoch. Informovali o tom kórejské médiá.

A prečo o tom informujú práve kórejské médiá? V Kórei sa totiž nachádzajú dvaja obrovskí výrobcovia ohybných OLED displejov. Možno už tušíte, že sa jedná o Samsung a LG. Zdroj za dnešnou správou tvrdí, že „veľkí kórejskí výrobcovia displejov“ momentálne rokujú s Apple a že LG dokonca prerobil jednu výrobnú linku LCD displejov na výrobu OLED panelov.

LG už zariadenia s ohybnými displejmi predstavil. Jedným z nich je napríklad G Flex 2, okrem toho dodáva OLED displej pre Apple Watch. Je teda dosť možné, že Apple sa nakoniec rozhodne pre LG. „Je veľmi možné, že prvý ohybný iPhone bude predstavený v roku 2018. Najväčší dodávatelia displejov pre Apple na tom už pracujú,“ tvrdí zdroj. Rok 2018 je ešte poriadne ďaleko, takže stať sa môže ešte všeličo. Je ale dobre známe, že práca na nových zariadeniach začína niekoľko rokov pred ich predstavením. Je teda možné, že informácie sú pravdivé.