Úvod Konkurencia Apple Apple vynašiel materiál, ktorý pripomína kov, ale neblokuje signál

Apple vynašiel materiál, ktorý pripomína kov, ale neblokuje signál

Apple sa rozhodol zbaviť plastových pruhov. Vynašiel nový materiál.

4

Jedným z najväčších dizajnových nedostatkov nových iPhonov od Apple sú plastové pruhy na zadnej strane. Tie úplne kazia dojem takmer dokonalej hliníkovej konštrukcie. Americký gigant to minulý rok naozaj nevymyslel práve najlepšie.

Pri iPhone 5 a 5S aspoň použil sklenené bloky, ktoré dopĺňali dizajn zariadenia. Plast v ‚šestkách‘ je ale jednoducho škaredý.

Je však nutný, keďže kov nepatrí zrovna medzi ideálne materiály na výrobu telefónu, hlavne kvôli tomu, že blokuje signál. Múdre hlavy v spoločnosti Apple preto vynašli niečo, čo kov veľmi pripomína, ale zároveň prepúšťa signál.

Apple si už aj stihol podať žiadosť o patent, aby mu novú technológiu nevyfúkla konkurencia. Na podobný materiál totiž výrobcovia smartfónov čakali dosť dlho. Niektoré spoločnosti kvôli problémom so signálom vyrábajú telefóny zo skla s hliníkovým rámikom (Samsung, Sony), iné ich zas využili vo svoj prospech a z plastových pruhov pre antény spravili dôležitú časť dizajnu (HTC), ďalšie radšej vyrábajú zadný kryt z kože (LG, Motorola).

Apple sa rozhodol ísť svojou cestou a nové iPhony už snáď nebudú rozčuľovať nepodarenými plastovými pruhmi.