Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S5 mini čoskoro dostane Android 5.0.1 Lollipop

Samsung Galaxy S5 mini čoskoro dostane Android 5.0.1 Lollipop

Zdá sa, že ďalší smartfón od Samsungu čoskoro dostane sladký Lollipop. Tentokrát sa pošťastilo Galaxy S5 mini.

16

Dánska stránka Samsungu nedávno odhalila ďalšie plány spoločnosti ohľadom softvérových aktualizácií. Android 5.0 Lollipop najbližšie dostane Samsung Galaxy S5 mini. Zmenšená verzia minuloročnej vlajkovej lode momentálne beží na 4.4.2 KitKat. Dlho však už nebude.

Je tak trochu prekvapivé, že Samsung nesiahne po novšom Androide 5.1 Lollipop, v ktorom je opravených niekoľko dôležitých bugov. Tak ako tak, spoločnosť ich pravdepodobne odstráni pomocou nadstavby TouchWiz.

Neprehliadnite: Samsung čoskoro predstaví odolný Galaxy S6 active, naznačuje oficiálny web

Majitelia Galaxy S5 mini sa teda môžu tešiť na Material Design, notifikácie v zamknutej obrazovke, 64-bit ART kompilátor pre rýchlejšie spúšťanie aplikácií, Project Volta pre lepšiu výdrž batérie, nové menu spustených aplikácií a oveľa viac.

Samsung Galaxy S5 mini ponúka 4,5-palcový HD displej, 1,5 GB pamäte RAM, štvorjadrový procesor Exynos-3470 s taktom 1,4 GHz, grafiku Mali 400MP4 a 16 GB vnútornej pamäte, ktorú môžete zväčšiť použitím microSD karty (do 64 GB).

Dánska stránka Samsungu síce hovorí o tom, že Galaxy S5 mini dostane aktualizáciu, no nespomína žiadny dátum. Budeme sa teda musieť uspokojiť s vedomím, že raz príde. S najväčšou pravdepodobnosťou ešte v tomto štvrťroku.

Samsung Galaxy S5 mini aktualizacia