Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 5 Nové informácie o Samsung GALAXY Note 5: 4K displej, Exynos 7422 a...

Nové informácie o Samsung GALAXY Note 5: 4K displej, Exynos 7422 a edge verzia!

Samsung Galaxy Note 5 patrí medzi najočakávanejšie smartfóny tohto roka. Ponúkne skvelé špecifikácie a dočkáme sa aj edge verzie.

14

Tešíte sa na nový Samsung Galaxy Note 5? Predstavený by mal byť už v septembri 2015 a podľa najnovších dohadov by mohol ponúknuť 4K displej. V poslednom čase táto myšlienka naberá stále reálnejšie obrysy, keďže Samsung vraj skutočne testuje prototypy so 4K zobrazovacím panelom. Spolu s nimi však skúša aj klasické QHD displeje.

Note 5 zaujme aj procesorom. Juhokórejský gigant pre nás chystá Exynos 7422, ktorý bude skutočne zaujímavý. 64-bit architektúra a 14 nm výrobný proces sú samozrejmosťou, no ide o prvý čipset, ktorý kombinuje CPU, GPU, RAM, úložný priestor a LTE modem v jednom balíčku. Spoločnosť tak konečne využije svoju unikátnu ePoP technológiu. Ak sa podarí napchať všetky spomenuté komponenty na jeden čip, v telefóne zostane viac miesta na dôležitejšie veci ako batéria.

Čo sa týka Note 5 edge, tento smartfón je v Samsungu známy ako Project Zen. Na prvý pohľad však ide o úplne iný telefón. Note 5 edge ponúkne 5,4″ – 5,5″ Super AMOLED displej zakrivený na oboch stranách, podobne ako S6 edge.

Medzi ostatné špecifikácie patrí 16 Mpix zadný fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, 8 Mpix predný senzor a samozrejme aj stylus S-Pen. Zvláštnosťou je aj fakt, že aktuálne informácie napovedajú, že edge verzia Galaxy Note 5 by mala ponúknuť „len“ šesťjadrový Snapdragon 808, ktorý sa nachádza v LG G4. Či sa tak naozaj stane momentálne nie je známe.