Či už sú to nové Lumia smartfóny, Windows 10 alebo Surface Pro 4, je jednoduché nájsť si niečo od Microsoftu, na čo sa tešiť. Jeden produkt sa však do našich myslí vryl ešte o čosi viac.

Ide o veľmi zaujímavé zariadenie HoloLens, ktoré prinesie virtuálnu realitu v podobe hologramov takmer na dosah ruky. Čím viac vieme o tomto ambicióznom projekte, tým zaujímavejší sa pre nás stáva. Jedna dôležitá otázka však stále visí vo vzduchu nezodpovedaná. Úprimne povedané, mnohých z nás aj tak trochu desí. Aká bude cena HoloLens?

Prečítajte si: Microsoft ukázal budúcnosť virtuálnej reality

Bude to 1 500 dolárov, podobne ako pri Google Glass? Podarí sa Microsoftu zraziť cenu na 1 000 eur? Alebo ešte nižšie? Vieme len jedno. HoloLens má byť drahší, než herné konzoly najnovšej generácie. V podstate teda nerátajte s cenovkou nižšou, než 400 eur.

Nakoniec, ide o úplnú novinku, ktorá ešte ani nebola predstavená. Oficiálneho odhalenia sa dočkáme na veľkej konferencii, počas ktorej uvidíme aj nový Windows, high-end Lumie a snáď aj tablet Surface Pro 4.

Microsoft je, zdá sa, opäť cool a my sa tomu veľmi tešíme. Spoločnosť totiž v poslednom čase strácala pôdu pod nohami. Nový riaditeľ Satya Nadella, ju však plánuje pozdvihnúť ešte vyššie, než kedykoľvek predtým.