Za pár mesiacov predstaví Samsung ďalší high-end smartfón, ktorý nahradí súčasný model Galaxy Note 4. A ako to už býva vo svete technológií zvykom, do predstavenia bude internetom kolovať množstvo špekulácií či dohadov o možnej hardvérovej výbave. Výnimkou však nie sú ani vizuálne koncepty.

Tie najnovšie odhaľujú dizajn podobný Galaxy S5, čo je vlastne už aj viac-menej tradíciou. Keďže juhokórejský výrobca #1 prešiel na prémiové materiály, očakáva sa, že ani Galaxy Note 5 nebude výnimkou. Predsa len ide o jeden z najdrahších Android smartfónov na súčasnom spotrebiteľskom trhu, takže sa od neho – aj kvôli inováciám konkurencie – očakáva tento rok ešte viac, ako minulý.

Samsung použil pri Galaxy Note 4 kombináciu kovového rámiku, plastu a lacnej napodobneniny kože, ktorá ‚zdobila‘ zadnú stranu zariadenia. Tú ale podľa všetkého tentokrát vynechá, nakoľko LG pred pár dňami ukázal, že to ide aj bez napodobnenín.

Z obrázkov webu concept-phones.com, kde pózuje koncept očakávaného Note, máme taktiež možnosť vidieť niekoľko pravdepodobných technických špecifikácií, vrátane 5.9-palcového 4K displeja s neuveriteľnou hustotou pixelov na palec – 784ppi, obrovskej 4100 mAh batérie a iba 7.9 milimetrov hrubej konštrukcie.

samsung-galaxy-note-5-koncept-3
samsung-galaxy-note-5-koncept-2
Koncept Galaxy Note 5

https://www.youtube.com/watch?v=1k1dUuYKb8U