Úvod LG LG G4 LG G3 vs. LG G4: Čo nové prináša špičková vlajková loď juhokórejského...

LG G3 vs. LG G4: Čo nové prináša špičková vlajková loď juhokórejského výrobcu?

Nástupca LG G3 prichádza s výrazne krajším displejom, lepším fotoaparátom a konečne s prémiovým materiálom.

7
LG G4

Inovácia – slovo, ktoré ani zďaleka nie je cudzie spoločnosti LG – môže byť bezpochyby druhé meno ešte čerstvého Android smartfónu G4. Renomovaný výrobca odklonil pozornosť od hlavného prúdu a vykročil svojou vlastnou cestou. Podarilo sa mu tak priniesť niečo, čo u konkurenčných výrobkov budeme momentálne hľadať zrejme márne.

Nástupca minuloročnej generácie prichádza s výrazne krajším displejom, lepším fotoaparátom a konečne s prémiovým materiálom – kožou. A aj keď v jeho útrobách tiká ‚iba‘ Snapdragon 808, nejde o žiadnu katastrofu. S výkonom alebo svižnosťou systému mať v prítomnosti Android verzie 5.1 Lollipop, 6-jadrového procesoru či 3 GB operačnej pamäte tak či tak určite nebude. LG G4 preto predstavuje akoby tu ideálnu fúziu najnovších technologických vymožeností, aké momentálne nájdeme na trhu, pričom sa nezabudlo na bežného spotrebiteľa, ktorý nechce celé dni stráviť používaním benchmarkových aplikácií.

Oproti výbave G3 ponúka Android novinka rovnako veľkú zobrazovaciu jednotku, ktorá ale dostala zhruba o 20% presnejšie farby, väčší jas a aj lepší kontrastný pomer. Menšie clonové číslo umožní zachytiť kvalitnejšie fotografie pri horších svetelných podmienkach. Rozlíšeniu snímača hlavného fotoaparátu zase pribudlo niekoľko megapixelov (z 13 na 16 MPx) a taktiež nesmieme zabudnúť ani na troj-osu optickú stabilizáciu obrazu číslo 2. Čerešničkou na torte je však predovšetkým senzor spektra farby. Vďaka jeho asistencii budú naše zábery opäť o niečo reálnejšie. Vhod ale padne i 3000 mAh vymeniteľná batéria, ktorá by teoreticky mohla udržať G4 pri živote jeden celý náročný deň. Uvidíme ale, čo povedia prvé recenzie.

LG G4Na prvý pohľad badateľnou zmenou je predovšetkým zadný kožený kryt pri troch zo šiestich prevedení. Juhokórejský výrobca LG upustil od celo-plastového spracovania a ozdobil tohtoročnú generáciu vlajkovej lode materiálom, aký nemá ani drahý Galaxy Note 4, vďaka čomu z nej spravil akýsi módny doplnok. Čo sa týka zadným tlačidiel na ovládanie hlasitosti a zapínanie/vypínanie mobilného zariadenia, tie zostali bez zmeny polohy. Menšie vizuálne detaily ale prešli vylepšením.

Ako máme teda možnosť vidieť, medziročné inovácie boli tentokrát naozaj bohaté. Ten, kto stále váha s výmenou za G3, by si určite mal ešte minimálne raz prečítať spomenuté fakty, a to aj napriek pomerne vysokej cenovke G4.

LG G4