Úvod Novinky Android Smartfóny s Android M budú inteligentnejšie: Nová funkcia asistenta Google Now uľahčí...

Smartfóny s Android M budú inteligentnejšie: Nová funkcia asistenta Google Now uľahčí hľadanie informácií

Google zakomponoval do novinky užitočnú funkcionalitu, ktorá nám zjednoduší vyhľadávanie odpovedí na naše otázky.

6
Vylepšený Google Now v akcii

Android M prinesie okrem iného aj niečo, čo dokáže analyzovať obrázky či texty na displeji a následne zobraziť podrobnejšie detaily, a to priamo v otvorených aplikáciach. Táto softvérová novinka nesie názov ‚Now on Tap‘ a je súčasťou asistenta Google Now.

Účelom funkcionality má byť prinášanie čo najpresnejších odpovedí na naše zvedavé otázky. Ak teda náhodou objavíme na sociálnych sieťach (Facebook, Instagram a i.) niečo, o čom veľa informácií nemáme, ‚Now on Tap‘ bude vďaka analýze aktuálne zobrazeného obsahu už vopred pripravený. Stačí iba, aby sme stlačili a chvíľu podržali takzvané Home tlačidlo. Následne sa zobrazia detailné karty s relevantnými dátami z internetu. Ako príklad možno uviesť názov filmu a ukázanie podrobností o jeho hercoch, roku sprístupnenia alebo takom scenári.

Niečo podobné sme doteraz museli realizovať komplikovaným otváraním internetového prehliadača a vkladaním kľúčových slov do vyhľadávača.

android-m-now-on-tapĎalší názorný príklad môže byť textová komunikácia s kamošom a hľadanie vhodnej reštaurácie na realizáciu spoločného obeda. Smartfón s operačným systémom Android M by tak vedel po identifikácii navrhnutého podniku a stlačení Home tlačidla behom sekundy zobraziť dodatočné detaily, pričom zobrazí aj mapu, kontakt či recenzie iných návštevníkov. Pokiaľ by nás ale zaujímalo niečo špecifickejšie, čo nefiguruje v ponúknutých informáciach, asistentovi Google Now to bezproblémovo nadiktujeme po vyslovení krátkej frázy „OK Google“.