Ak už máte, alebo si plánujete zakúpiť či už Samsung Galaxy S6 alebo Galaxy S6 edge, mali by ste vedieť, koľko peňazí by ste si mali ušetriť aj na prípadnú opravu. Len obyčajná výmena vstavanej batérie je pritom poriadne náročná, ako fyzicky tak aj finančne, operácia. V prípade týchto dvoch zariadení musíme odporučiť jedine autorizovaný servis, keďže ich rozobratie je jedno z najnáročnejších vôbec.

Podľa servera PG Mag si má Samsung len za výmenu batérie pýtať 45 dolárov (42 eur) + poštovné. Samsung by mal však prvý rok poskytnúť výmenu batérie zadarmo, či to platí aj pre Slovensko zatiaľ zisťujeme.

V Spojených štátoch je 45 dolárov za výmenu batérie niekde v strede medzi Galaxy S5 (29,99 dolárov) a iPhone 6 (79 dolárov). Samozrejme, oveľa drahšia bude výmena displeja. Samsung si má za výmenu displeja na Galaxy S6 pýtať 199 dolárov (186 eur). Vyzerá to tak, že aspoň za veľkou mlákou bude rovnako veľa, teda 199 dolárov, stáť aj výmena displeja na Galaxy S6 edge.

Výmena displeja, resp. batérie by pritom šikovným technikom nemala trvať dlho. Aspoň v USA má Samsung plán každé zariadenie opraviť za jeden pracovný deň. Ako to bude u nás, na Slovensku, zatiaľ zisťujeme.