foto: fapuestas.com

comScore je popredná analytická spoločnosť, ktorá sa zameriava práve na segment mobilných, digitálnych a všeobecne internetových technológií, pričom najnovšie vydala zaujímavú štatistiku za posledné obdobie.

Spoločnosť preskúmala trhové podiely hlavných výrobcov smartfónov ako aj platofriem, či obľúbenosť, respektíve používanie aplikácií v smartfónoch.

Analýza sa táka rozpätia troch mesiacov od decembra 2014 po február 2015, v porovnaní s predchádzajúcimi tromi mesiacmi od septembra 2014 po november 2014.

Nie je žiadnym prekvapením, že na trh dodal najviac smartfónov Apple a to s podielom 41,7 %, za čo môže hlavne raketový predaj zariadení iPhone 6 a 6 Plus.

Čo sa týka operačných systémov, Android kraľuje trhu s podielom 52,8%.

Samsung dodal na trh 28,6 % smartfónov, čo je pokles o 1,1 % a za ním nasledujú výrobcovia LG, Motorola, HTC. LG napríklad dodalo len o 0,7 % smartfónov viac, pričom čísla ostatných výrobcov sú zanedbateľné.

androidportal(003)

K operačným systémom, po Androide nasleduje očakávane iOS a za ním mobilné OS výrobcov Microsoft, BlackBerry a Symbian.

Podiel iOS klesol o 0,1 % na 41,7% a Microsoft si „ukrojil“ len o 0,1 % podielu viac oproti predchádzajúcemu obdobiu.

androidportal(004)

Spoločnosť comScore sa zamerala aj na obľúbenosť aplikácií a to za obdobie troch mesiacov, končiac februárom 2015.

Na prvej priečke sa umiestnila aplikácia Facebooku s podielom 71,2%, nasleduje YouTube, Google vyhľadávanie a viac sa dozviete v tabuľke nižšie.

androidportal(002)

Uvidíme, aké čísla prinesie nadchádzajúce obdobie troch mesiacov, hlavne po štarte predaja očakávaných zariadení Samsung Galaxy S6 a S6 edge.