Úvod Zariadenia Smartwatch POTVRDENÉ: Nové smartwatch od Samsungu ponúknu okrúhly displej!

POTVRDENÉ: Nové smartwatch od Samsungu ponúknu okrúhly displej!

1
Samsung Gear A? (zdroj: technologytell.com)

To, čo sa šuškalo pár mesiacov dozadu, je už podľa všetkého istou vecou. Juhokórejský výrobca totiž nepriamo potvrdil, že tohtoročná generácia Gear hodiniek dostane dotykový displej v tvare kruhu.

Vyplýva to z tlačovej správy pre vývojárov aplikácií, kde ich Samsung informuje o predčasnom prístupe k vývojárskym nástrojom pre nadchádzajúci model smartwatch, pričom ten majú možnosť získať ešte pred oficiálnym predstavením. V správe sa nachádza obrázok, na ktorom máme možnosť vidieť kruhové UI.

Predchádzajúce dohady spomínali smartwatch s interným označením Orbis (spotrebiteľským – Gear A), ktoré by mali disponovať rotujúcim rámikom okolo okrúhlej zobrazovacej jednotky. Taká konštrukcia poslúži napríklad pre pohodlnú navigáciu v menu či pri používaní nainštalovaných aplikácií.

Novinku podľa všetkého vybaví renomovaný výrobca – podobne ako aj pri predchádzajúcich modeloch – vlastným operačným systémom Tizen. Tak razantná zmena tvaru displeja však prinesie odlišné používateľské prostredie systému aj samotných aplikácií.

O použitých materiáloch zatiaľ zmienka nepadla, no zrejme sa dočkáme elegantne-spracovaného kovu, keďže Samsung pristúpil k takejto stratégii aj pri novej generácii smartfónov Galaxy S.

Oficiálne odhalenie novinky na zápästia prebehne až pri predstavovaní Galaxy Note 5.

Obrázok z tlačovej správy
Obrázok z tlačovej správy