Vojna o nadvládu v sociálnych sieťach pokračuje. Na predaj má byť jedna z najväčších, aj keď na Slovensku menej obľúbených – Twitter. Server Briefing upozornil, že o spoločnosť prejavili záujem hneď dve firmy, pričom jednou z nich by mal byť samotný Google. Twitter sa už mal spojiť s bankou Goldman Sachs, ktorá mu pomôže s vyjadnávaním. Po uniknutí informácií o tom, že Google plánuje kúpiť Twitter sa akcie Twitteru zvýšili o 5%.

Jedna z najväčších sociálnych sietí na svete jednoznačne nebude najlacnejšia. Hovorí sa o nákupe v niekoľkých miliardách dolárov a to aj napriek tomu, že Twitter je momentálne v strate. Tá sa však aj vďaka príjmom z vlastnej inzercie zmenšuje. Príjemnú sociálnu sieť navštevuje 288 miliónov aktívnych používateľov, aj vďaka čomu má trhovú hodnotu až 34 miliárd dolárov. Ak by ju teda chcel Google kúpiť, musel by siahnuť poriadne hlboko do vrecka.

Rysuje sa obchod za desiatky miliárd dolárov

Pre softvérového giganta by to však nemal byť problém. Vo svojich hotovostných rezervách totiž uschováva 60 miliárd dolárov. Pre Google je Twitter veľmi lukratívna služba, ktorá by mu pomohla vo zvýšení konkurencieschopnosti, hlavne proti Facebooku. Ten má pod svojim palcom ako vlastnú sociálnu sieť, tak aj obľúbený Instagram, WhatsApp a ďalšie. Pre obe firmy sú sociálne siete obrovským prílivom peňazí a pre Google by v budúcnosti mohli predstavovať väčšinu príjmu. Niet sa teda čudovať, že po Twitteri ide ako pes po údenom.