ZTE Z9 Max a Z9 mini

V našich končinách menej známa značka prichádza teraz s dvojicou horúcich noviniek. ZTE Nubia Z9 Max a Z9 mini zaujmú prémiovými materiálmi, zaujímavými technickými špecifikáciami alebo príťažlivým dizajnom.

Najväčšia z noviniek si bez strachu môže trúfnuť na súčasné vlajkové lode ostrieľaných spoločností, ako napríklad Samsung či HTC. S 5.5-palcovým Full HD displejom a čipsetom Snapdragon 810 to však ani zďaleka nekončí, práve naopak. Pozornosť potencionálnych zákazníkov pritiahne najmä elegantná konštrukcia z častí, ktoré pozostávajú z ľahkého a predovšetkým pevného titánu alebo hliníku. Nechýba však ani 3 GB operačná pamäť, 2 900 mAh batéria, 16 GB úložisko so slotom pre microSD kartu alebo taký 16 MPx zadný a 8 MPx predný fotoaparát. Hudobných nadšencov zase poteší kvalitný audio systém (7.1; zvukový procesor AK4375).

Z9 mini predstavuje dostupnejšiu a predovšetkým menšiu variantu s vymeniteľným zadným krytom. Rozdiel spočíva v 5″ uhlopriečke taktiež Full HD displeja, čipsete Snapdragon 615 a 2 GB RAM-ke. Oba kúsky poháňa operačný systém Android vo verzii 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou nubia UI a disponujú dual-SIM funkcionalitou.

ZTE Z9
ZTE Z9
ZTE Z9
ZTE Z9