Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 TEST batérie GALAXY S6: Vydrží takmer o 25% menej, než batéria v...

TEST batérie GALAXY S6: Vydrží takmer o 25% menej, než batéria v Galaxy S5!

24

Keď Samsung predstavil svoje nové vlajkové lode pre tento rok, mnohí boli nadšení a mnohí naopak sklamaní. Vylepšená a prémiovejšia konštrukcia totiž priniesla niekoľko zmien, vrátane batérie, ktorú už nemôžete tak ľahko vymeniť. To však nie je všetko, oproti jeho predchodcovi sa zmenšila na 2 550 mAh.

Zvyšok špecifikácií sa naopak zrýchlil, zväčšil a zhustil a preto sme čakali, ako sa s tým nový akumulátor vysporiada. Prvý test batérie je na svete a stoja za ním redaktori webu GSM Arena, ktorí zariadenie otestovali skutočne podrobne.

Testovalo sa niekoľko vlastností

Časťou ich recenzie je aj podrobný test batérie, ktorý pozostáva z niekoľkých pod testov, ako napríklad výdrže pri neustálom telefonovaní, prehrávaní videa či výdrže batérie pri stand-by režime. Na základe všetkých týchto testov potom redakcia vystaví celkové skóre, ktoré je v prípade Galaxy S6 64 hodín. To je v porovnaní s Galaxy S5 pokles o celých 19 hodín a predstavuje teda len 77% výdrže.

Môže za to QHD displej

Pri podrobnejšom pohľade na jednotlivé kategórie by vám mala S6-tka vydržať 17:29h 3G telefonovania, 8:44h prezerania webu a 10:24h pozerania videí. Celkový čas v režime stand-by bol nameraný na 360 hodín, čo je nárast o 10%. Naznačuje to teda, že za nižšou výdržou nestojí nič iné, než nový Quad HD displej.

Nakoniec, výdrž batérie Galaxy S6 sa na základe výsledkov z GSM Areny dá porovnať k výdrži batérie LG G3, Xperia Z1 Compact, Galaxy A3 či Galaxy S4.