Keď sa jedná o ohnuté alebo ohybné záležitosti, Samsung je jedným z najinovatívnejších výrobcov. Dobre, nie vždy to musí byť úplne najpraktickejšie, no jedno je isté.

Juhokórejský výrobca sa snaží prísť s niečím novým, niečím, čo možno v budúcnosti otvorí dvere úplne novej kategórii produktov. Samotná spoločnosť si dala za úlohu predstaviť ohybný displej ešte počas roku 2015 a aj napriek tomu, že sa tak zatiaľ nestalo, plány vyzerajú veľmi, veľmi sľubne.

Začiatkom mesiaca totiž firme udelil USPTO, americký patentový úrad, nový patent, o ktorý si Samsung zažiadal ešte v druhom štvrťroku 2014. Myšlienka je veľmi jednoduchá. Výrobca chce ponúknuť odolný displej, ktorý je zároveň ohybný a zosilnený ohybným rámikom. Čo je ešte zaujímavejšie je možnosť pripnúť si displej na rôzne povrchy, napríklad na tričko.

Príslušenstvo, pomocou ktorého si pripevníte smartfón k ruke/nohe
Príslušenstvo, pomocou ktorého si pripevníte smartfón k ruke/nohe

Využitie v praxi je jasné už zo samotného konceptu. Samsung sa tým snaží opäť prebojovať do sféry fitness. Momentálne ponúka inteligentné hodinky Gear S, ktoré môžete nosiť na zápästí, no Samsung tam nechce skončiť. Chce, aby ste pri sebe mali aj svoj telefón.

Snáď sa Samsungu podarí sfinalizovať práce na tomto zaujímavom koncepte. Tak, ako pri každom jednom patente však nie je isté, že sa predstava o budúcnosti premení na fyzickú vec.