Úvod Výrobcovia Samsung Samsung predstavil nové tablety Galaxy Tab A a Tab A Plus

Samsung predstavil nové tablety Galaxy Tab A a Tab A Plus

1

Samsung už dosť dlho nepredstavil žiaden tablet. Počas tohto ticha pred búrkou sme videli iba niekoľko dohadov o zariadeniach ako Galaxy Tab A a Galaxy Tab S2, s displejom s pomerom strán 4:3 a kvalitnou konštrukciou. Ticho bolo prerušené včera po tom, čo juhokórejský gigant predstavil tablety zo série Galaxy Tab A.

Galaxy Tab A sú súčasťou A-línie s kovovou konštrukciou a nie práve najlepšími špecifikáciami. Zariadenia ponúkajú 8, resp. 9,7-palcový displej s pomerom strán 4:3 a rozlíšením obrazovky 768 x 1 024 pixelov. Samsung teda sprvail poriadny skok dozadu. Je však celkom možné, že ide o Super AMOLED displeje.

V tabletoch tiká štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz (Snapdragon 410?), 2 GB pamäte RAM a poteší aj 5 Mpix zadný a 2 Mpix predný fotoaparát. Zariadenia majú 16 GB úložného priestoru v základnej verzii a nechýba ani slot na microSD kartu do 128 GB.

Ceny nie sú zrovna najkrajšie. 8-palcový model si budete môcť kúpiť za 275 dolárov, prípadne za 340 dolárov, ak chcete LTE verziu. 9,7-palcový tablet nájdete za 340 dolárov alebo za 400 dolárov s LTE. Tablety strednej triedy teda stoja toľko, koľko iPady.

Zariadenia sú momentálne dostupné iba v Rusku. Do zvyšku sveta by sa však mali rozšíriť už čoskoro. Presné dátumy nemáme.