Všimli ste si zmeny k lepšiemu v Microsofte? Nastali po tom, ako na post výkonného riaditeľa spoločnosti zasadol Satya Nadella, o ktorom dovtedy mnohí z nás ani len nepočuli. A že sa dejú zmeny!

Začalo to koncom Internet Explorerom a následným spustením projektu Spartan. Ten podľa všetkého ponúkne možnosť používať rozšírenia z Google Chrome, čo je obrovská výhoda. Teraz sa však podržte, niečo podobné má byť zabudované priamo do Windows 10, akurát s tým rozdielom, že by to mohlo byť oveľa lepšie.

Povráva sa totiž, že Windows 10 ponúkne podporu pre natívne Android aplikácie. Jedným z dôkazov, že to Microsoft s podporou Android aplikácií myslí skutočne vážne je odkúpenie aplikácie Sunrise. O tomto počine Microsoftu informoval ako server Neowin.net, ktorý tvrdí, že Windows 10 získa schopnosť natívne spustiť Android aplikácie. Bližšie podrobnosti známe nie sú. Nevie sa teda, či bude mať prístup ku Google Play, alebo sa bude jednať len o aplikácie z Windows Store, alebo o niečo úplne iné, alebo či vôbec.

Tak či tak je to zaujímavá myšlienka a predstava. To, či sa naplní, ukáže len samotný čas.