Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Galaxy S6 príde s inteligentným fotoaparátom: Samsung počas vývoja analyzoval cez 10,000...

Galaxy S6 príde s inteligentným fotoaparátom: Samsung počas vývoja analyzoval cez 10,000 fotiek

22

Posledné dni sa špekulácie ohľadne Galaxy S6 točia predovšetkým o foťáku. Čerstvé informácie však nie sú tentokrát iba obyčajným únikom alebo výmyslom niektorého z členov fanklubu, ale slová jedného z vysokých manažérov spoločnosti Samsung.

DongHood Jang má totiž v jednej z divízií Samsung Electronics na starosti výskum a vývoj modulov, ktoré slúžia k zachytávaniu foto-záberov či natáčanie takých videí.

Starostlivo sme analyzovali každý jeden aspekt fotoaparátov našich smartfónov vytvorením viac ako 10,000 fotiek v každom predstaviteľnom svetelnom prostredí. Rovnaký záujem a venovanie bolo vložené aj do vývoja fotoaparátu pre vlajkový model 2015. Bude inteligentný a dokáže myslieť za používateľov, čo im umožní vyhotoviť neskutočné fotografie pri akýchkoľvek podmienkach, a to bez toho, aby museli spraviť viac ako stlačiť spúšť,“ znie časť textu na oficiálnom webe juhokórejského výrobcu, samsungtomorrow.com.

Pokiaľ by teda výrobca nakoniec skutočne aplikoval kombináciu 20 MPx rozlíšenia, tzv. ‚Pro‘ režimu a nadštandardnej inteligencie, smartfón Galaxy S6 zrejme položí na lopatky každý konkurenčný výrobok, aký na spotrebiteľskom trhu momentálne nájdeme.

O kvalite fotoaparátov spoločnosti Samsung hovorí aj úspech Galaxy Note 4, ktorý vyhráva na webe Phone Arena takmer každé slepé porovnanie.

Rozlíšenie hlavných fotoaparátov pri vlajkových modeloch

  • Galaxy S: 5 MPx
    Galaxy S2: 8 MPx
    Galaxy S3: 8 MPx
    Galaxy S4: 13 MPx
    Galaxy S5: 16 MPx
    Galaxy S6: 20 MPx?