Úvod Operátori O2 O2 sa v minulom roku darilo: Operátor získal 145 000 nových zákazníkov

O2 sa v minulom roku darilo: Operátor získal 145 000 nových zákazníkov

1

Minulý rok bolo rokom LTE internetu. Po dlhom čase sa konečne na Slovensku začali budovať mobilné siete štvrtej generácie, vďaka ktorým budeme mať opäť o niečo rýchlejšie pripojenie.

Počas tohto finančne-náročného obdobia má slovenský operátor taktiež aj dôvod na radosť, a to i napriek vysokým výdajom, ktoré dosiahli až 32% z celkových príjmov spoločnosti. Ich zákaznícka základňa sa totiž rozrástla o 145 tisíc ľudí; 88 300 z nich si k operátorovi prenieslo dokonca svoje číslo.

O2 v minulom roku spravil mnoho zmien. Jednou z najzaujímavejších bolo zrušenie roamingu do Českej republiky. Slováci tak z a do Česka môžu volať za rovnako veľké sumy, ako aj doma.

O2 v poslednej dobe odvádza dobrú prácu. To je dôvod obrovského prílivu zákazníkov, ktorý znamená väčší zisk. Spoločnosť v minulom roku zarobila 224,2 milióna eur, čo je v porovnaní s rokom 2013 o 7,9% viac. Priemerný mesačný výnos z jedného zákazníka bol pritom 6 eur pri preplatených službách a 13,3 eur zase pri zákazníkoch platiacich prostredníctvom faktúry.