Koncept Xiaomi Mi5

CES 2015 je už síce za nami, no zdá sa, že to najlepšie v januári nás ešte len čaká. O pár dní by totiž mal byť predstavený nový high-end model od Xiaomi.

Momentálne však nevieme, o čo presne ide. Možností je totiž niekoľko. Najviac sa síce hovorí o Xiaomi Mi5, no je tiež možné, že sa dočkáme Mi4S alebo dokonca RedMi Note 2. Podľa videa od výrobcu je predstavenie naplánované na 15. januára 2015 a o druhej poobede.

Nový telefón vraj bude tak ____ ako papier, čím ____ tým lepší a tak ____ ako zvon. Na prázdne miesta sa hodia slová tenký, väčší a čistý. 

Ak nakoniec bude predstavený Xiaomi Mi5, môžeme očakávať 5,2-palcový Quad HD (2 560 x 1 440) displej, štvorjadrový Snapdragon 805 s taktom 2,7 GHz s grafikou Adreno 420, 3 GB pamäte RAM a podľa posledných uniknutých informácií aj 13 Mpix zadný fotoaparát. Čo sa týka batérie, zariadenie bude poháňať 3 600 mAh jednotka.

Hovorí sa tiež, že Xiaomi Mi5 bude hrubý iba 5,1 mm, čo moc nekoreluje s obrovskou baterkou pod kapotou, ale ak by sa nakoniec čínskemu výrobcovi podarilo tieto dve veci skombinovať, bude to veľký krok vpred. Spolu s predstavením Xiaomi oznámil aj možnosť sledovania jeho predstavenia.

Xiaomi konferencia
Xiaomi konferencia (4)
Xiaomi konferencia (3)
Xiaomi konferencia (2)