Úvod Dohady FOTO: Unikli prvé fotografie z novej vlajkovej lodi Xiaomi Mi5

FOTO: Unikli prvé fotografie z novej vlajkovej lodi Xiaomi Mi5

0

Xiaomi je čínsky výrobca smartfónov, ktorého ešte pred tromi rokmi nikto nepoznal. Za tento krátky čas sa však vypracoval na štvrtého najväčšieho predajcu telefónov na svete a to aj napriek tomu, že takmer nevystrčil nos z domovskej krajiny.

Xiaomi je známy kvalitnými smartfónmi so skvelými špecifikáciami, výborným továrenským spracovaním a minimálnou cenou. Momentálne čakáme na novú vlajkovú loď Mi5 (alebo Mi4S), ktorú by spoločnosť mala vypustiť už o pár dní.

Čo môžeme očakávať? Podľa uniknutých informácií procesor sa máme pripraviť na Snapdragon 805 alebo 810, 3 GB LPDDR3 RAM a 5,2-palcový QHD (2 560 x 1 440) displej.

Čo sa týka fotoaparátu, dlho sa hovorilo o 16 alebo 20 Mpix zadnom a 8 Mpix prednom snímači. Dnes sme však dostali nové informácie. Ak sú tieto fotografie pravdivé, Xiaomi použije, podobne ako minulý rok, 13 Mpix senzor. Uniknuté fotografie si môžete pozrieť v galérii dole.

Nakoniec ešte pár slov k dizajnu. Hovorí sa, že Xiaomi Mi5 bude hrubý iba 5,1 mm. To by ho zaradilo medzi najtenšie smartfóny sveta. Nie som si istý, či sa takýto tenký dizajn hodí pre dôležitú vlajkovú loď. Predsa len, ten QHD panel spapá veľa energie.

Mi5 fotografia
Mi5 fotografia (3)
Mi5 fotografia (2)

Foto v plnom rozlíšení