Úvod Smartphony Dohady Chcete iPhone 6 s Androidom? ZTE má riešenie

Chcete iPhone 6 s Androidom? ZTE má riešenie

2
ZTE Blade S6, alebo aj iPhone 6 s Androidom (zdroj: gearbest.com)

Tak sa zdá, že už čoskoro uvidíme ďalší klon najnovšieho smartfónu od Apple. Poháňa ho Android a na konštrukcii nesie značku ZTE. 

Zatiaľ nepredstavený smartfón poodhalil e-shop gearbest.com, kde okrem iného uvádza dátum, kedy začína či končí predpredaj. Viac oficiálnych informácií by sme sa teda mali dozvedieť už koncom tohto mesiaca.

Dizajn konštrukcie ZTE Blade S6, kde nájdeme niekoľko charakteristických čŕt iPhone 6, vzbudzuje dojem, že ide o takmer dokonalú napodobneninu jabĺčka. Nechýbajú mu teda oblé krivky, klasické ‚home‘ tlačidlo pod displejom alebo po-bokoch-zakrivené (tzv. 2D) ochranné sklo.

Ešte v decembri sme mohli vidieť zopár kuloárnych detailov o veľmi podobnom kúsku od rovnakého výrobcu – ZTE Q7. Ten však podľa všetkého neopustí čínsky trh; aspoň nie oficiálnou cestou. V tom by ho mal dopĺňať Blade S6, ktorý je zrejme určený pre zahraničné obchody. Ak sa táto špekulácia ale nakoniec potvrdí, môžeme očakávať na špecifických trhoch aj nejaký ten súdny zákrok.

Podľa GearBest ponúkne ZTE Blade S6 5-palcový displej, 4G konektivitu a Android 5.0. Medzi farebnými variantami nájdeme i strieborné prevedenie.