Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S6 Edge bude limitovanou edíciou: Vyrobia ho len 10 miliónov...

Samsung Galaxy S6 Edge bude limitovanou edíciou: Vyrobia ho len 10 miliónov kusov

13

Brúsite si zuby na nový Samsung Galaxy S6 „Edge“? Je možné, že nakoniec nedostanete možnosť, kúpiť si ho. Samsung totiž tento model podľa všetkého nemieni vyrábať donekonečna. Plánuje zmontovať iba desať miliónov kusov.

Už dlhšiu dobu je verejným tajomstvom, že nová vlajková loď od Samsungu príde hneď v niekoľkých variáciách. Jednou z nich bude takmer určite verzia s displejom zakriveným po stranách. To sme prvýkrát videli už pri Note Edge. Tentokrát však Samsung všetko berie o niečo vážnejšie.

Vyrobí totiž závratných desať miliónov kusov Galaxy S6 „Edge“. To je celkom odvážne, keďže väčšina výrobcov také množstvo telefónov nepredá ani za dva roky. Tak trochu mi uniká pointa, prečo sa obmedzovať. Veď, ak bude mať telefón skutočne tak veľký úspech, s jeho výrobou by sa malo pokračovať, či nie? Je nutné dodať, že 10 miliónov kusov tejto verzie Galaxy S6 sa môže predať, keďže vlajkové lode Samsungu majú väčšinou obrovský úspech.

Podľa uniknutých informácií máme o Galaxy S6 „Edge“ relatívne dobrú predstavu. Pravdepodobne pôjde o telefón s 5,5″ QHD Super AMOLED displejom a procesorom Snapdragon 810 alebo Exynos 7420 Octa. Tešiť sa podľa všetkého môžeme aj na 3 GB LPDDR4 pamäte RAM a na 16 alebo 20,7 Mpix fotoaparát.

Predstavenie všetkých verzií Galaxy S6 sa očakáva na konci februára počas MWC 2015 v Barcelone, zopár prototypov je však aj na CES, kde ich Samsung ukazuje za zavretými dverami svojím partnerom.