Úvod Konkurencia Apple HLASOVANIE: Slepé porovnanie Samsung Galaxy S5 vs iPhone 6. Ktorý fotí krajšie?

HLASOVANIE: Slepé porovnanie Samsung Galaxy S5 vs iPhone 6. Ktorý fotí krajšie?

17

Pred niekoľkými týždňami redaktori servera Phone Arena priniesli slepé porovnanie telefónov, ktoré s prehľadom vyhral najnovší Galaxy Note 4, za ktorým sa umiestnil iPhone 6 a Samsung Galaxy S5. Podobný test si zopakujeme aj dnes, pričom proti sebe sa postavia dve vlajkové lode najväčších výrobcov smartfónov tejto planéty.

Nižšie nájdete rôzne scény, pomocou ktorých si budete môcť vytvoriť názor a rozhodnúť či je lepší prvý alebo druhý fotoaparát. Na základe toho potom zahlasujte v ankete, ktorá sa nachádza na konci článku. Všetky fotografie pochádzajú od redaktorov servera Phone Arena, kde nájdete aj ich plné rozlíšenie.

 

Scéna 1

Fotené v interiéri, ktorý bol osvetlený prevažne umelým svetlom. Zamerajte sa hlavne na časopisy a porovnajte, ktorý fotoaparát najlepšie zaznamenal detaily a farby.

scena-1

scena-1-2
scena-1-3
scena-1-4

 

Scéna 2

Táto fotografia bola nasnímaná počas upršaného poobedia. Všimnite si trávu a zamerajte sa na to, ako sa fotoaparátom podarilo zachytiť jemné detaily.

scena-2

scena-2-1
scena-2-2
scena-2-3

 

Scéna 3

Toto je skúška macro fotografie machu, ktorá bola nasnímaná v ten istý deň.

scena-3-n

 

scena-3-1
scena-3-2
scena-3-3

 

Scéna 4

Ďalšia upršaná scéna, ktorá však prináša zaujímavé porovnanie jednotlivých fotoaparátov, ktoré sa rozhodli využiť iné nastavenia. Fotografie z fotoaparátu č. 1 sú svetlejšie než tie z fotoaparátu č. 2.

scena-4

scena-4-1
scena-4-2
scena-4-3

 

Scéna 5

Posledná scéna je opäť z interiéru. Tmavšie časti fotografie môžete využiť pre porovnanie digitálneho šumu, zatiaľ čo zvyšok pre porovnanie zachytenia detailov.

scena-5

scena-5-1
scena-5-2
scena-5-3

 

[yop_poll id=“6″]

 

Zdroj: PA