Úvod Novinky Google VIDEO: Laboratórium robotiky Google-u ukázalo ich robota ako Karate Kida

VIDEO: Laboratórium robotiky Google-u ukázalo ich robota ako Karate Kida

9

To, že Google sa okrem vyhľadávania, Androidu a množstvu online služieb intenzívne venuje aj oblasti robotiky je dávno známe a pre tieto účely slúži ich spoločnosť Boston Dynamics, ktorú Google kúpil približne pred rokom.

Spoločnosť zverejnila zaujímavé video, na ktorom ich robot Ian balansuje na jednej nohe a napodobňuje známu scénu z kultového filmu Karate Kit.

Toto železné monštrum váži približne 150 kilogramov, jeho hlava obsahuje dve kamery, laserový diaľkomer pre potrebné vnímanie hĺbky priestoru a vzdialeností, dokáže otáčať hlavou pre dokonalý pohľad po okolí a jeho celé telo obsahuje dovedna 28 funkčných kĺbov.

Ian je súčasťou projektu spoločnosti, ktorý má za cieľ vytvoriť plnohodnotného robota, ktorý dokáže nahradiť človeka v nebezpečných situáciach ako je napríklad hasenie požiaru, prenášanie nákladu v nebezpečnom či nedostupnom teréne alebo by sa mal dokonca vedieť dostať do auta a šoférovať ho.

Na videu môžete vidieť, že robot je napájaný hrubým prívodným káblom z elektrického generátora, ktorý musí byť v blízkosti robota, no spoločnosť uviedla, že toto obmedzenie bude s postupným vývojom odstránené.

Pozrite sa technologickú zaujímavosť.

zdroj: 9to5google