Úvod Novinky Google Sledovanie YouTube videí cez mobilné zariadenia naberá na popularite

Sledovanie YouTube videí cez mobilné zariadenia naberá na popularite

0
Aplikácia YouTube

Služba, v ktorej je nahratých viac ako 100 hodín videa každú minútu, sa môže tešiť z čoraz-väčšej popularity medzi používateľmi smartfónov či tabletov. Najčerstvejšie informácie totižto prezradili, že až polovica prezretých videí bola realizovaná práve na mobilných zariadeniach.

Za bližšie nešpecifikovanými štatistickými údajmi stojí šéfka YouTube, ktorá čo-to porozprávala na konferencii Code Mobile.

Podľa Suzan Vojcicki sa môže YouTube aplikácia tešiť ohromnému záujmu zo strany používateľov; v konkurenčnom Apple App Store bola minulý rok dokonca medzi najlepšie hodnoteným softvérom.

Myslím si, že YouTube malo šťastie, pretože máme veľa návštevníkov, ktorí prídu a sledujú hry. Deti – zažila som to doma – ukázali aké to môže byť pútavé a zaujímavé, avšak neviem či môžem prezradiť viac,“ uviedol súčasný CEO video-služby, ktorá patrí pod krídla internetového giganta Google.

Suzan Vojcicki prezradila verejnosti aj to, že spoločnosť pokračuje s investíciou do hernej oblasti, čo by mohlo predstavovať posilnenú konkurenciu pre populárny Twitch. Ten pred nedávnom odkúpil Amazon za slušných 970 miliónov amerických dolárov.

Zaujímavé štatistiky YouTube

  • viac ako 1 miliarda unikátnych návštevníkov každý mesiac
  • každý mesiac sa pozrie viac ako 6 miliárd hodín nahratých videí
  • viac ako 80% vyťaženia pochádza z krajín mimo USA
  • služba YouTube je lokalizovaná v 61 krajinách

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.youtube&hl=sk“]

Zdroj: theverge.com, youtube.com