Úvod Novinky Android Apple si opäť kopol do Androidu: Až 54% smartfónov beží na dvojročnej...

Apple si opäť kopol do Androidu: Až 54% smartfónov beží na dvojročnej verzii operačného systému!

36

Apple mal včera tlačovú konferenciu, na ktorej predstavil nové produkty a vylepšené služby. Medzi nimi sa samozrejme objavila aj zmienka o tom, aký populárny sú nové iPhony. To bola samozrejme perfektná príležitosť na kopnutie si do najpopulárnejšieho mobilného operačného systému na svete.

Craig Federighi z Apple si ako svoju zbraň vybral rýchlosť aktualizácie najnovšej verzie iOS 8, ktorú porovnal s rýchlosťou aktualizácie Android 4.4 KitKat. V grafe rýchlo ukázal, že po 313 dňoch na najnovšej verzii Androidu beží len 25% Android zariadení, zatiaľ čo až 48% všetkých iPhonov už tiká na iOS 8.

po313dnoch

Potom pokračoval a dodal, že až 54% Android zariadení beží na 2 roky starej verzii Androidu, konkrétne Android 4.1-4.3 Jelly Bean.

Čo pán Federighi zabudol dodať je to, že rýchlosť aktualizácie iOS 8 sa v posledných týždňoch takmer úplne zastavila. Po piatich dňoch od predstavenia bežal iOS 8 už na 46% všetkých Apple zariadení. Po 21 dňoch sa tento počet navýšil len o 2%. Za rapídnym spomalením, ba až zastavením majú stáť rôzne chyby.

Zdroj: PA