Úvod Anketa DISKUSIA: Ako sa vám páči nová Moto G (2014)?

DISKUSIA: Ako sa vám páči nová Moto G (2014)?

2

Motorola predvčerom na udalosti v americkom Chicagu predstavila niekoľko nových produktov. Medzi nimi bol aj nástupca Moto G.

Minuloročná verzia tohto smartfónu sa stala najpredávanejším zariadením v histórii Motoroly. Dnes tu už však máme vynovený model, ktorý možno v niečom sklamal. Otázkou teda je, ako sa vám páči nová Motorola Moto G? Predtým než odpoviete, poďme si ju porovnať.

Minulý rok priniesla Moto G 4,5-palcový HD (1280 x 720p) displej. Vtedy to bola v strednej triede skôr rarita. Smartfóny v podobnej cenovej hladine mali väčšinou qHD displeje, prípadne aj horšie panely. Tento rok sa opäť môžeme tešiť na 720p LCD IPS obrazovku, tá sa však o pol palca zväčšila. 5-palcový HD displej na smartfóne, ktorý nebude stáť ani 200 eur, to je zaujímavá ponuka. Nič viac sme ani nečakali.

Čo nás však trochu zaskočilo je použitý procesor. Motorola sa rozhodla pre rovnaký, štvorjadrový Snapdragon 400 taktovaný na 1,2 GHz. To je trochu škoda, oveľa radšej by sme uvideli napríklad 64-bit Snapdragon 410, zvlášť tesne pred príchodom Androidu L. Procesoru opäť sekunduje 1 GB pamäte RAM. Aj tu sme očakávali aspoň mierne zlepšenie.

Čo sa týka fotoaparátu, ten bol na originálnej Motorole Moto G strašný. Za ideálnych podmienok aj vedel odfotiť zaujímavú fotografiu, no v iných, než ideálnych podmienok bol viac menej strašný. 5 Mpix senzor a optika so zafixovaným zaostrením, to bol asi najväčší kompromis. Na druhej strane, nová Moto G je na tom oveľa lepšie. Poteší 8 Mpix foťákom. Samozrejme, že nechýba ani blesk.

Jedným z najdôležitejších komponentov každého smartfónu, je batéria. Prekvapivo, Motorola zväčšila displej, ale batériu ponechala na rovnakej úrovni – 2 070 mAh. Dúfajme, že vedia, čo robia. Ak totiž nová Moto G nevydrží deň na jedno nabitie, veľa ľudí to od kúpy odradí.

Ak sa rozhodnete pre novú Motorolu Moto G, získate ešte niekoľko bonusov. Jedným z nich sú garantované promptné aktualizácie na najnovší Android a zaujímavo vyzerajú aj predné stereo reproduktory. Moto G ďalej ponúkne slot na micro SD kartu. Najväčším bonusom však je, že cena sa nemení. podobne ako minuloročný model bude stáť 179 dolárov.

[poll id=“306″]