Úvod Novinky Samsung za 200 miliónov dolárov kúpil spoločnosť SmartThings, ovládnuť s ňou chce...

Samsung za 200 miliónov dolárov kúpil spoločnosť SmartThings, ovládnuť s ňou chce vašu inteligentnú domácnosť

5

Samsung, spoločnosť, ktorá je v domácich spotrebičoch ako doma, práve odkúpila projekt, vďaka ktorému budú ich spotrebiče schopné medzi sebou komunikovať. Kórejská spoločnosť za 2-ročný startup s 55 zamestnancami v americkom Washingtone, DC, San Fanciscu a Minnesote zaplatila 200 miliónov dolárov. SmartThings je projekt, ktorý vznikol kvôli tomu, že rôzne spotrebiče na komunikáciu medzi sebou využívali odlišné štandardy. SmartThings vytvoril jeden hub, ktorý spája a prekladá komunikáciu medzi jednotlivými spotrebičmi.

 

„$200 miliónov na to, aby sa chladnička dorozumela so sporákom.“

 

Niektoré zo spotrebičov od Samsungu už disponujú schopnosťou komunikácie, no technológia od SmartThings by im pomohla túto schopnosť ešte viac rozšíriť. „So Samsungom na palube budeme schopní prilákať viac výrobcov a programátorov, čím rozšírime celkové možnosti pre našich zákazníkov,“ dodal Alex Hawkinson, šéf SmartThings. Technológie, ktoré automatizujú naše domácnosti sú čoraz populárnejšie, čoho dôkazom je aj Nest, ktorý začiatkom tohto roka odkúpil Google za 3,2 miliardy dolárov.

Spoločnosť SmartThings sa presťahuje do Palo Alto, kde Samsung vo svojom Open Innovation Center vedie tzv. ‚inkubátor nových projektov.‘ Projekt svoju púť svetom začal na Kickstarteri, vďaka ktorému jeho rizikový kapitál narástol na 15 miliónov dolárov.

Informoval o tom server The Verge.