Úvod Výrobcovia Google Google uskutočnil ďalšiu akvizíciu – minie $3.2 miliardy na spoločnosť Nest

Google uskutočnil ďalšiu akvizíciu – minie $3.2 miliardy na spoločnosť Nest

3

Internetový gigant opäť nakupuje. Pozornosť zameral na výrobcu, ktorý stojí za inteligentnými produktmi pre domácnosť. Obchod však ešte nie je stále uzavretý, čaká sa na „áno“ od príslušných regulátorov. Stať by sa tak malo v priebehu následujúcich mesiacov.

Spoločnosť Nest ponúka vo svojom portfóliu napríklad taký termostat (video nižšie) či dymový alarm. Nejde ale o obyčajné produkty. Spomínané zariadenia vedia bezdrôtovo komunikovať so smartfónom prostredníctvom špeciálnej, krásne spracovanej Android aplikácie v Google Play Store. Užívateľ si  dokáže jednoducho a z pohodlia nastaviť izbovú teplotu alebo niečo to ušetriť pri spotrebe energií.

Obchodné aktivity Google komentoval aj CEO Larry Page následujúcimi slovami „Zakladatelia Nest, Tony Fadell a Matt Rogers, vytvorili obrovský tím, ktorý sme poctení privítať v našej Google rodine. Ponúkajú úžasné produkty, dostupné práve teraz – termostaty, ktoré šetria energiou a dymové/CO alarmy, schopné pomôcť udržať Vašu rodinu v bezpečí. Sme radi, že môžete priniesť skvelé skúsenosti do viacerých domovov vo viacerých krajinách a naplniť ich sny!

nest-termostatPodľa dostupných informácií nečaká vedenie spoločnosti Nest žiadne zmeny. V tlačovej správe na investor.google.com je uvedené následovné „Nest bude pokračovať vo fungovaní pod vedením Tonyho Fadella a s jeho vlastnou identitou značky.

Po automobilovej aliancii (Open Automotive Alliance), ktorá si kladie za cieľ spraviť autá o niečo inteligentnejšie, tu máme ďalšiu skvelú správu – dlho očakávaná, inteligentná domácnosť je čoraz viac na obzore.

[fve]http://youtu.be/L8TkhHgkBsg[/fve]

Zdroj: investor.google.com via techcrunch.com, youtube.com
Foto: nest.com