Úvod Výrobcovia LG LG v tomto roku predá rekordných 60 miliónov smartfónov

LG v tomto roku predá rekordných 60 miliónov smartfónov

9
LG G3

Aspoň tak znejú odhady analytikov juhokórejskej investičnej spoločnosti, ktorí sa zamerali na populárneho výrobcu spotrebnej elektroniky LG.

Odhad 60-tich miliónov predaných kusov smartfónov je viac ako pozitívny, kde pre porovnanie v minulom roku LG predalo 47,5 miliónov smartfónov a v roku 2012 len 26 miliónov inteligentných mobilných telefónov.

Veľký úspech zaznamenal smartfón LG G3 v domovskej Južnej Kórei kde sa ho v istom období predalo až trojnásobne viac ako Samsungu Galaxy S5.

LG si ďalej veľa sľubuje ako od čínskeho tak amerického trhu.

Aj napriek slušnému odhadu, LG stále zostáva v tieni svojho konkurenta Samsungu, ktorý minulý rok predal neuveriteľných 313 miliónov smartfónov aj keď momentálne tento kórejský gigant bojuje s poklesom predaja. Pre zaujímavosť, Apple predal minulý rok 153 miliónov iPhone zariadení.

V druhom štvrťroku 2014 LG predalo 14,5 miliónov smartfónov, čo mu prinieslo navýšenie tržieb oproti rovnakému obdobiu minulého roku až o 165%, čo je nový firemný rekord.

Hľadať úspech v smartfóne LG G3 je logické, svoju rolu však zohral aj predošlý model LG G2, ktorého cena po predstavení LG G3 výrazne poklesla a stále sa jedná o špičkové zariadenie, ku ktorému sa prikláňa množstvo zákazníkov.

Vlastníte nejaké zariadenie s logom LG? Je úspech spoločnosti zaslúžený? 

zdroj: AndroidNext