Úvod Výrobcovia LG POTVRDENÉ: LG vám umožní odomknúť bootloader oficiálnym riešením

POTVRDENÉ: LG vám umožní odomknúť bootloader oficiálnym riešením

10

Juhokórejský výrobca, LG, práve potvrdil, že poskytne oficiálne riešenie pre odomknutie bootloaderu na svojich smartfónoch a tabletoch, aby vám tak uľahčil inštaláciu custom ROM.

Niektorí výrobcovia sa rozhodli túto situáciu riešiť predávaním „vývojárskych edícií,“ ktoré prichádzajú s odomknutým bootloaderom, iní výrobcovia, ako napríklad HTC, ponúkajú oficiálne riešenie pre jeho odomknutie. Vďaka odomknutému bootloaderu môžu používatelia inštalovať softvér a firmvér tretích strán bez toho, aby ich pri tejto činnosti zastavilo akékoľvek bezpečnostné opatrenie.

LG však od začiatku viac-menej ignoroval svojich používateľov, ktorí výrobcu o takúto možnosť žiadali už dlhú dobu. To sa však oficiálne mení, keďže spoločnosť pracuje na oficiálnom riešení pre odomknutie bootloaderu, čo by malo byť rýchlejšie a hlavne bezpečnejšie, než iné riešenia.

Spoločnosť však zatiaľ nepotvrdila, ktoré zariadenia dostanú takúto možnosť, čo naznačuje, že odomknutie bootloaderu nebude možné na všetkých LG zariadeniach (aspoň nie oficiálnou cestou).

Každopádne, je to krok tým správnym smerom a my LG želáme, nech toto riešenie naprogramujú čo najrýchlejšie, keďže ľudí, ktorí chcú vyskúšať custom ROM neustále pribúda.

Informoval o tom server Techno Bufallo.